AMK Morgon
backgrouund.jpg

Om AMK

 
 

OM AMK MORGON

AMK Morgon är Sveriges enda antirasistiska och antisexistiska morgonradioprogram. Programmet spelas in i AMK Studios på kulturmarxistiska Södermalm i Stockholm, och sänds ut direkt på internet via Mixlr, och därefter läggs det ut på iTunes sin helhet. AMK Morgon är ett humororienterat samtalsprogram. Ingenting som sägs bör tas på allvar, och rena sakfel förekommer dagligen. Många av de regelbundna gästerna i programmet ligger dessutom långt under medelvärdet i intelligens och sociala färdigheter. Det har vi inga som helst problem med. 

AMK Morgon leds och produceras av Martin Soneby. Han har sina brister, men är helt okej att ha att göra med. 

Podcasten Alla mina kamrater startade AMK Morgon som ett test i tio veckor våren 2015. Med hjälp av de fantastiska lyssnarna samlade de ihop 240 000 kronor via Kickstarter för att finansiera alla tio veckor. Den första omgången av AMK Morgon sändes från 1 april till 16 juni 2015.

Hösten 2015 blev startskottet för att försöka göra AMK Morgon på lång sikt. En ny crowdfundingkampanj inleddes för att finansiera projektet, och sändningarna startade i september. Pengarna gick som tidigare till att hyra studio och att anlita ljudtekniker och producenter. AMK Morgon sändes så länge finansieringen tillät, till en början i en vecka, sedan två, sedan tre. Fler och fler lyssnare stöttade projektet genom crowdfunding.

Alla mina kamrater som humorkollektiv upplöstes i november 2015, och Martin Soneby fortsatte att programleda och producera AMK Morgon på egen hand. Under 2016 inleddes planerna att bygga en egen studio, och våren 2017 var studion på plats, återigen crowdfundad av lyssnarna. AMK Morgon har sedan dess kunnat anställa en egen ljudtekniker och fortsatt utveckla verksamheten.

CLOUD copy.png