AMK MORGON

OM AMK MORGON

AMK Morgon är ett oberoende morgonradioprogram som produceras och leds av Martin Soneby. Programmet spelas in på Beppo Ljudproduktion i Stockholm, och sänds ut direkt på internet via Mixlr. Därefter läggs det ut som podcastfil i sin helhet.

AMK Morgon är ett humororienterat samtalsprogram. Ingenting som sägs bör tas på allvar, och relativt ofta förekommer rena sakfel. Många av de regelbundna gästerna i programmet ligger dessutom långt under medelvärdet i intelligens och sociala färdigheter. Det har vi inga som helst problem med. 

 

BAKGRUND
Podcasten Alla mina kamrater startade AMK Morgon som ett tioveckorstest våren 2015 med hjälp av de fantastiska lyssnarna som samlade ihop 240 000 kronor via Kickstarter för att finansiera alla tio veckor. Den första omgången av AMK Morgon sändes från 1 april till 16 juni 2015. 

Hösten 2015 blev startskottet för att försöka göra AMK Morgon på lång sikt. En ny crowdfundingkampanj inleddes för att finansiera projektet, och sändningarna startade i september. Pengarna gick som tidigare till att hyra studio och att anlita ljudtekniker och producenter. AMK Morgon sändes så länge finansieringen tillät, till en början i en vecka, sedan två, sedan tre. Fler och fler lyssnare stöttade projektet genom crowdfunding.

Alla mina kamrater som humorkollektiv upplöstes i november 2015, och Martin Soneby fortsatte att programleda och producera AMK Morgon på egen hand. Planerna för 2016 innefattar att bygga en egen studio för att kunna göra AMK Morgon varje vardag på obestämd tid.

Martin Soneby

Martin Soneby

Sandra Ilar och Johanna Wagrell

Sandra Ilar och Johanna Wagrell

Simon Gärdenfors

Simon Gärdenfors